Újabb csalók fenyegetik a vállalkozókat

Magyar Nemzet2014. március 18. 09:32

Csaló pályázatírók nem létező regisztrációs díjra hivatkozva próbálnak pénzt kicsikarni a vállalkozóktól - írja a Magyar Nemzet.

A jóhiszemű vállalkozókra utaznak azok a csalók, akik regisztrációs díj címén csalnak ki pénzt, pedig az uniós pályázatoknál nincs részvételi díj - mondta el a lapnak Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára.

A Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége szerint a gyanútlan cégeket telefonon keresik meg, s olyan vonzó pályázati lehetőséget ismertetnek, amely soha nem létezett. Azt ígérik a vállalkozóknak, hogy a tavalyi árbevételük hatvan-hetven százalékát nyerhetik el támogatásként. A "remek" lehetőséghez annyit kell még tenniük, hogy szerződést kötnek a telefonálóval, és kifizetik a bruttó 100-120 ezer forintos "regisztrációs díjat".

A cégek nem pályázatírásra kérnek el pénzt, hanem úgy tüntetik fel a dolgot, mintha a regisztrációs díj kifizetésével automatikusan elnyerhető lenne a támogatás. Emellett a szerződés tíz-harminc százalékos sikerdíjat is tartalmaz, vagyis az elnyert támogatás ezen része a pályázatírót illeti.

Címkék:
kkv, pályázat, unió,