A szállodák számára is van már online pénztárgép

MTI2014. február 14. 17:10

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) információi szerint a szállodaiparban nincs fennakadás az online pénztárgépek kifejlesztésében, hiszen már több olyan engedélyezett pénztárgéptípus is van, amely a szállodai alkalmazásokat kezeli - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.

A minisztérium kéri a szállodaipar szereplőit, hogy a többi piaci szereplőhöz hasonlóan kezdjék meg a mielőbbi átállást az online pénztárgépekre, különös tekintettel az átállási határidőkre.

Hozzátették, mivel a pénztárgéprendelet a szállodai berendezéseket nem nevesíti speciális pénztárgépként, számos panzióban jelenleg online kiskasszával tesznek eleget nyugtaadási kötelezettségüknek.

A szállodaipar szereplőinek arra is lehetőségük van, hogy online pénztárgép használata helyett - a számlázáshoz kapcsolódó szigorúbb jogszabályi előírások betartása mellett - áttérjenek a számlázó programok használatára. Amennyiben így döntenek, a számlázási szándékot előzetesen be kell jelenteniük az adóhatóságnak, majd hetente adatot kell szolgáltatniuk a kibocsátott számlák tartalmáról.

A közlemény kitér arra is, hogy az adatszolgáltatás semmilyen személyes adatot nem érint, ezért a szállodavendégek továbbra is biztonságban érezhetik magukat. A szállodák az adatszolgáltatás alól mentesülnek, ha áttérnek az online pénztárgép használatára.

Címkék:
számla, szálloda, pénztárgép, NGM,