Paktumot köt a Tesco a kormánnyal

Pénzcentrum2012. december 13. 10:03

A kormány szerdán újabb magyarországi nagybefektetőkkel való stratégiai megállapodás megkötéséről döntött, az erről szóló határozatokat a Magyar Közlöny legújabb száma tartalmazza.

Az új partnerek: a Tesco-Global Zrt., az IBM Magyarországi Kft., a Stadler Trains Magyarország Kft. és a National Instruments Hungary Kft.

A kormány a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkárát hatalmazta fel a Tesco-Global-lal, az IBM-mel és a National Instruments Hungary Kft.-vel kötendő megállapodás aláírására. A Stadler Trains Magyarország Vasúti Szolgáltató Kft. esetében a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára az aláíró.

A szerdai közlönyben megjelent határozat szól a GE Hungary Kft.-ről is, amellyel hétfőn már aláírták a megállapodást.

A kormány emellett a Coca-Colával, a Richter Gedeon Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimler AG-vel, a Magyar Suzuki Zrt.-vel, valamint a Hankook Tire Kft.-vel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel kötött stratégiai megállapodást.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kiskereskedelmi szempontból különösen érdekes fejlemény, hogy a kormány stratégiai megállapodást köt a Tescóval. Az áruházlánc ugyanis az elmúlt hónapokban, években a kormányzati ellenőrzések kiemelt alanya volt, kommunikációs téren pedig leginkább a fogyasztókat átverő, dolgozóit és a magyar beszállítókat a végletekig kihasználó botránymulti szerepét töltötte be.

Ez a mostani megállapodás minden bizonnyal javít majd az áruházlánc (amely nem mellesleg az egyik legnagyobb magyar munkaadó) és a kormány viszonyán.

Címkék: