Bankok kezében Hévíz luxusszállodája

Pénzcentrum2010. július 27. 09:17

Bankok kezébe került Hévíz egyetlen ötcsillagos szállodája, a Rogner Hotel - a vendégeinek ellátása azonban zavartalan, s cél a hotel további biztos működtetése - írja a Zalai Hírlap.

A CIB csoport és a finanszírozó társbank tulajdonába került az ötcsillagos Rogner Hotel, ezt közleményben tudatta a bank. Az indok az volt, hogy a szálloda tulajdonosa nem tartotta be a finanszírozási szerződést, ezért a bankok felmondták a hitelszerződést.

A biztosítéki szerződés alapján érvényesítette fennálló vételi jogát és beszámítás útján megvásárolta a Rogner Hotel és Spa Lotus Therme ingatlant. A tulajdonjogokat be is jegyezték az illetékes hatóságoknál.

Az üzemeltető Lotus Therme ügyvezető igazgatója szerint azonban a cégnek sem tőke-, sem kamat tartozása nem volt, ennek ellenére a finanszírozó bank elzárkózott minden észszerű kompromisszumtól.

A CIB Bank kommunikációs igazgatója elmondta: zökkenőmentes folytatás érdekében előrehaladott tárgyalásokat folytatunk az üzemeltetési feladatokat tizenhat esztendeje ellátó Rogner International GmbH-val. A szálloda vengédei semmit nem fognak érzékelni a tulajdonosváltásból.

Címkék: