Így készülnek a balatoni vendéglátósok a korcsolyaszezonra

Pénzcentrum2010. január 29. 08:47

A hétvégén beindulhat a balatoni korcsolyaszezon. Az önkormányzatok jelentős része - többek között a siófoki és a balatonföldvári - már kijelölte a pályák helyét, a tóparti szállásadók és vendéglátósok pedig gőzerővel készülnek a vendégek fogadására -írja a Napi Gazdaság.

Várhatóan tucatnyi településen nyitnak ki a vízpart közelében lévő büfék, éttermek, de fakutyát és jégvitorlást is lehet majd kölcsönözni. A három- és négycsillagos szállodák jelentős részében arról számoltak be, hogy kedvező időjárás esetén a kapacitáskihasználtság elérheti a 55-60 százalékot.

Az északi part több szállásadója már az elmúlt hétvégén növekedést tapasztalt, ami elsősorban azzal magyarázható, hogy a bakonyi sípályákra érkezők közül többen a Balatonnál szálltak meg.

A vendéglátósok egymással összefogva igyekeznek majd kihasználni a korcsolyaszezont. Az északi parton lékhorgászatot is szerveznek, a közeli pincékbe pedig lovas szánon viszik a vendégeket. Csabai elmondta, a mostani téli szezonnal nem lehet dicsekedni, az eddigi bevételük harmada sincs a tavalyinak.

Címkék: