Díjazták a legdinamikusabb magyar cégeket

Pénzcentrum2009. november 27. 16:02

2009. november 24-én immáron második alkalommal osztották ki a Pegazus Díjat, a legdinamikusabban fejlődő vállalkozások rangos elismerését.

A díj adományozói az Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat; az Ernst & Young könyvvizsgáló és tanácsadó; a White & Case nemzetközi ügyvédi iroda; valamint a Dun & Bradstreet, voltak.

Az eseményen három régió - Nyugat-Magyarország, Közép-Magyarország, és Kelet-Magyarország - legdinamikusabban fejlődő vállalatait díjazták. A helyezettek kiválasztásánál az adott cégek növekedési rátája, az elmúlt három évben mutatott dinamikus és kimagasló növekedés, valamint a vállalkozások átláthatósága szerepelt szempontként. Idén két kategóriában nyerhették el a rangos elismerést a hazai vállalatok: a "feltörekvő" kategóriában azok a vállalatok szerepeltek, amelyek árbevétele 2008-ban 1-3 milliárd forint között mozgott; míg a "piacvezető" kategóriába olyan hazai cégek kerültek, amelyek árbevétele 2008-ban 3 milliárd forint felett volt.

A kisebb kategóriában nyugat-magyarországi régióban a MASTERFOAM Gyártó és Kereskedelmi Kft. győzedelmeskedett, mely szigetelőanyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A cég 2006-2008 közötti időszakban 89%-os árbevétel növekedést produkált. A közép-magyarországi régió legjobbjának a KRISTÁLY-99 Környezetgazdálkodási, Szolgáltató Kft.-t találta a zsűri; a cég a Magyarországon működő gazdasági társaságoknak nyújt környezetvédelmi szolgáltatásokat és 61%-os árbevétel növekedést ért el 2006-2008 közötti időszakban. A kategória kelet-magyarországi bajnoka pedig a BS PLASTIC Műanyagipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. lett, amely polietilén csomagolóanyagok, elsősorban tasakok, reklámtáskák gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A cég 2006-2008 között 133%-os árbevétel növekedést ért el.

A "piacvezető" kategóriában a nyugat-magyarországi régió első helyezettje a Lakics Gépgyártó Kft. lett, amely 2006 és 2008 között 58%-os árbevétel növekedést ért el. A vállalat villamos motor- és generátorházak gyártásával és megmunkálásával foglalkozik. A közép-magyarországi régióból a SEMILAB Félvezető Fizikai Laboratórium Zrt.-t találták a kategória legjobbjának; a cég a félvezető és a napelem-gyártó iparágak számára fejleszt és gyárt mérőműszereket. Árbevétel növekedése 2006-2008 között 70%-os volt. A kategória kelet-magyarországi régiójának első helyezettje a Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft. lett, Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú zöldségkonzerv-gyártó vállalkozása. A cég 31%-os árbevétel növekedést ért el a vizsgált időszakban.

Címkék:
környezetgazdálkodás,