Válni is tudni kell: ma már erre is van szakkiállítás!

Pénzcentrum2009. március 16. 14:00

Lakásvásárról, esküvői kiállításról már hallottunk: ezeken lehet mindenféle hasznos információt beszerezni a nagy esemény, lásd lakásvásár, illetve házasság előtt. Mára azonban már felismerték az üzleti lehetőséget a piaci szereplők a válásban is, és erre a témára is szerveznek kiállításokat, többek között Nagy-Britanniában.

A különféle szakkiállítások legnagyobb előnye abban rejlik, hogy földrajzilag koncentráltan, egy helyen szerezhetünk be minden létező információt adott témával kapcsolatban. Ha belegondolunk, válás előtt legalább annyi kérdés merül fel, mint házasság előtt, legyen az jogi, pénzügyi, vagy akár lelki jellegű probléma.

Ezt a helyzetet felismerve szervezte meg idén egy brit hölgy, Suzy Miller az első válás-szakkiállítást Brightonban, ahova ügyvédeket, pénzügyi közvetítőket, életvezetési szaktanácsadókat, de még társkereső, -közvetítő cégeket is meghívtak, hogy a témát minden oldalról át tudják járni a látogatók.

Miller elmondta, hogy ő maga is átesett már váláson, és örült volna, ha létezik már akkor ilyen szakkiállítás, ahol tanácsokat kérhetett volna szakértőktől, de nem volt. Innen jött az ötlet a megszervezéséhez. Mivel a válás alkalmanként akár nagyobb összegeket is felemészt, mint egy esküvő, valószínűleg sokan hajlandóak lennének pénzt is áldozni szaktanácsadásra, így az üzleti potenciál is megvan az ötletben.

Címkék: