Kapós a Széchenyi-kártya!

Pénzcentrum2009. január 29. 10:15

Az utóbbi hónapokban minden korábban tapasztaltnál nagyobb mértékű volt a takarékszövetkezeteknél a Széchenyi-kártya iránti kereslet - írja a Világgazdaság.

A mikro-, kis- és középvállalkozások számára kialakított, állami támogatás mellett igényelhető Széchenyi-kártya iránti érdeklődés oka egyrészt azt, hogy június óta rugalmasabb konstrukció, másrészt a válság elmélyülésével elapadó források miatt ez a finanszírozási forrás előtérbe került.

Az elmúlt négy év alatt a takarékszövetkezeti szektor több mint 19 ezer szerződéssel, 108 milliárd forintnyi hitelkeretet nyitott ügyfeleinek. Az immár két éves futamidejű, legalább két éve működő vállalkozás számára kínált konstrukció akár 25 millió forintos hitelkeretet is biztosít.

A rugalmasságot fejezi ki az is, hogy akár 2 héten belül, ingatlanfedezet nélkül is, minimális adminisztrációval elérhető a hitelkeret, amelyet a vállalkozás minden érdekében felmerülő és elszámolható kiadásra, de akár készpénzfelvételre, vásárlásra, inkasszóra felhasználható, belföldön és külföldön egyaránt.

Címkék: