Minden huszadik dolgozóját elküldi a Metro!

Pénzcentrum2009. január 21. 08:30

Világszerte öt %-kal csökkenti létszámát a német Metro kereskedelmi hálózat. A 2012-ig tartó átszervezés révén 1,5 milliárd euró extraprofitra számítanak.

A Metro kereskedelmi hálózat 2012-ig a globális személyi állomány 5 %-át érintő 15 ezres elbocsátást tervez nagyszabású átalakítási programja keretében. A hétfőn bejelentett Shape 2012 elnevezésű átszervezési program révén 1,5 milliárd euróval akarják növelni a társaság profitját 2012-re.

Ennek nagyjából az 50 %-a származna a költségek megtakarításából, a fennmaradó rész pedig a nem megfelelően teljesítő üzletrészek értékesítéséből, illetve a személyi állományban várható változtatásokból eredne. Javítani kívánják a termelékenységet és más profitnövelő intézkedéseket vezetnek be a tervezett nyereségjavulás elérése érdekében.

A Metro-csoport tavaly 5,9 %-kal 68 milliárd euróra növelte forgalmát, ezzel összhangban számítanak a profit emelkedésére is. Nemzetközi eladásaik 8,5 %-kal 41,3 milliárd euróra nőttek, ehhez az eredményhez hozzájárult, hogy a kelet-európai eladások 6,6 %-kal bővültek és a társaság 27 %-os ázsiai növekedést is elkönyvelhetett.

A cégnél október elején már közölték, hogy leépítéseket terveznek a németországi Cash & Carry nagykereskedelmi üzletágukban, továbbá a költségek csökkentése, az eredmény javítása érdekében a vezetés további leépítésekre készül. A cégcsoporthoz tartozik a Real, a Media Markt, a Saturn és a Galeria Kaufhof áruházlánc is.

Címkék: