Létezik még virágzó piac - csak a kalózok ne kavarnának be!

Pénzcentrum2009. január 16. 15:00

Tavaly a digitális zenék piaca 25 százalékos bővülést tudott elérni, annak ellenére, hogy az összes letöltés 95 százaléka illegális volt.

Az online zeneletöltések forgalma tavaly globálisan elérte a 3,7 millió dollárt a zenekiadókat képviselő nemzetközi szövetség (IFPI) szerint. Annak ellenére, hogy az illegális zenemegosztások óriási szeletet vágnak ki a piacból, az érintettek még mindig nem jutottak dűlőre, hogyan is lehetne visszaszorítani arányukat.

Egyesek szerint törvény kellene, amely arra kötelezné az internet szolgáltatókat, hogy a törvényt folyamatosan megszegő felhasználók irányába kikapcsolná a szolgáltatást.

A brit zeneipar képviselői arról panaszkodtak a Timesnak, hogy 2008-ban mintegy 180 millió font veszteség érte őket a kalóz letöltések miatt, ezért ők is a jogalkotóktól várják a megoldást.

Az internet szolgáltatók szerint azonban nem várható el tőlük, hogy önként vállalják az illegális letöltők elleni fellépést, hiszen ekkor a becsületes cégek fogyasztókat veszítenének azokkal szemben, akik magukat úgy hirdetik: mi soha nem fogjuk lekapcsolni nálad az internetet!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A YouTube egyébként már belevágott egy "tisztogatásba", vagyis elkezdte kikapcsolni az olyan videók hangját, melyek alatt jogvédett zene szól. Egyelőre ugyan csak a feltöltők által, házilag készített videók esetén folyik a cenzúra, azonban ez is több millió feltöltés elnémítását jelenti.

Címkék: