Lebukott a magát szlovénnek valló pécsi szélhámos: 1,1 milliárdos kárért ül!

Pénzcentrum2009. január 9. 09:00

A rendőrség már befejezte a nyomozást az ellen a pécsi szélhámos ellen, aki 1,1 milliárd forinttal rövidített meg egy céget kétes cukorügyleteivel - írja a Magyar Hírlap.

Két évvel ezelőtt a kezdte meg üzelmeit a szlovén útlevéllel élő Trampus Andrej, aki egy ismerősét cukorügyletekbe rángatta bele, méghozzá úgy, hogy cukor importálására és belföldi értékesítésére két millió eurónyi banki kölcsönt vett fel, melynek fedezetéül az ismerőse 1,7 milliárd forint értékű ingatlanát ajánlotta fel, készfizető kezesnek pedig az illető cégét nevezte meg.

Ezek után kezdték meg a cukor importálását, amit Trampus kamionszámra vitt el a telepről értékesíteni, azonban a "társával" soha nem számolt el, sőt a kétmillió euróból még át is utaltatott saját bankszámlájára ötszázezret, hogy másutt szerezzen be belőle cukrot, amit az ismerős vállalkozó meg is tett.

Persze ezt is, mint az értékesítésből befolyt összegeket, Trampus saját célra használta fel, egy évig nem számoltak el egymással, és időközben a bank is benyújtotta a követelését, jelzálogot téve az ipartelepre.

Ezt Trampus egy hamis okirattal még el is "tusolt", amin az állt, hogy a zálogjogot törölték a telepről, végül az ügy mégis rendőrségre került.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kiderült, hogy Trampus valójában a kilenc elfogatóparanccsal körözött pécsi B. Zsolt, akit 78 rendbeli okirat-hamisítással, hitelezési csalással, sikkasztással vádolnak, jelenleg börtönbüntetését tölti.

Címkék: