Nyithatnak Budapest gyógyfürdői: foglalással, teszteléssel lehetne majd menni

Telex2021. február 23. 09:45

A tervek szerint március 16-tól ismét kinyitnak a fővárosi gyógyfürdők, de első körben csak azok mehetnek, akik kezelésre szorulnak. Emellett időpontot kell majd foglalni, illetve minden érkezőt letesztelnek. A dolgozókat múlt héten oltották be a COVID ellen.

Beoltatta több mint 200 dolgozóját a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., hogy meg tudják nyitni a hozzájuk tartozó fürdőkben a gyógyászattal foglalkozó egységeit. A tervek szerint március 16-ától fogadhatnak ismét vendégeket, hogy "a rendeletben engedélyezett kezeléseket" újra igénybe lehessen venni - írja a Telex.

A dolgozók azután kaphatták meg az oltást, miután a cég állásfoglalást kért arról a Nemzeti Népegészségügyi Központtól, hogy egészségügyben dolgozónak tekinthetőek-e a munkatársaik. A pozitív válasz után kaphatták meg a koronavírus elleni védőoltást a dolgozók.

A lapnak Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy időpontot kell majd foglalniuk a vendégeknek, kiküszöbölve azt, hogy egymást fertőzzék meg. Azt is hozzátette, várhatóan az osztrák mintát követik majd azzal, hogy az érkező pácienseket tesztelik.

Címkék:
utazás, járvány, koronavírus, nyitás, tesztelés,