Kiadták a riasztást: szombaton 12 megyét ér a durva zivatar, jégeső is lehet

Pénzcentrum2024. április 19. 22:06

Szombaton az ország nyugati, északnyugati kétharmadán a záporok mellett elvétve zivatar is kialakulhat. Az intenzívebb gócok környezetében apró szemű jég, illetve viharos közeli (~55-60 km/h) széllökés előfordulhat. Késő délután várhatóan lecsengenek a zivatarok - írja a HungaroMet

Péntek este és szombat hajnalban északnyugat felől lassan tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, hajnaltájt már csak a keleti területeken lehet kevés a felhő. Kisebb eső, zápor helyenként fordulhat elő a Dunántúlon. A légmozgás döntően gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos, kevésbé felhős helyeken, kiemelten a Nyírségben gyenge fagy is lehet. 

Szombat délelőtt nagyrészt erősen vagy közepesen felhős idő várható, majd délutánra egyre nagyobb területen szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Az ország délnyugati és középső harmadán zártabb maradhat a felhőtakaró, ott valószínű a legkevesebb napsütés. Elszórtan - főként hazánk északnyugati kétharmadán - valószínű kisebb eső, zápor, néhol zivatar sem kizárt. A Dunántúlon az északnyugati, az északkeleti megyékben a délnyugati szél megélénkül, helyenként - záporok, zivatarok nyomán is - megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. 

A HungaroMet péntek este adott ki elsőfokú riasztást zivatarveszély miatt szombatra 12 megyére. Azt írják, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala területén "zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!"

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd éjjel nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Szórványosan előfordul eső, zápor, néhol zivatar. A Nyugat-Dunántúlon és estig északkeleten kisebb a csapadék esélye. Legtöbb helyen a Duna-Tisza közi összeáramlási zónában és a Dél-Alföldön eshet. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. Hajnalban általában 2, 7 fok várható, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken hidegebb is lehet. Délután a Dunántúlon 9, 13, máshol 13, 18 fokot olvashatnak le a hőmérőkről. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hétfőn napközben mindenütt vékonyodik, szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Főleg a Dunától keletre több helyen előfordulhat eső, zápor, majd a nap második felétől csökken a csapadékhajlam. Helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. Hajnalban általában 1, 6 fok várható. A délutáni órákban 8, 14 fok valószínű. 

Címkék:
riasztás, vihar, szél, időjárás, eső, zivatar, felhőszakadás, zápor, esőzés, időjárás előrejelzés, viharos szél, időjárás jelentés, esőzések, vihar riasztás, zivatarok, hungaromet,