Sok magyar már meg sem várja a nyarat: már most elkezdődtek a nyaralások, ide utaznak tömegek

Pénzcentrum2024. április 17. 18:33

A hazai, szeszélyes tavasz épp annyit mutat a nyárból, hogy aztán a következő esős napon az ember úgy érezze: eddig tartott a türelme, most már csak napfényre és strandolásra van szüksége. Ha pedig itthon ezt nem kaphatja meg, tudja, hol érdemes keresnie. Megnéztük, melyek a magyarok legkedveltebb helyei egy szezonnyitó előnyaralásra és miért.

Az első negyedév még jellemzően az egzotikus utazásoké: amíg itthon kiszámíthatóan és biztosan tart a tél, addig az egy-egy hosszabb repülőútra található, cserébe a hideg hónapokban is napfényt és enyhe időjárást kínáló úticélokat - mint például Omán, a Maldív-szigetek vagy a Dominikai Köztársaság - preferáljuk - olvasható az Invia.hu utazásközvetítő közleményében.

Kiszámíthatatlan időjárás helyett strandidővel hívogató üdülőhelyek

Húsvétot követően viszont egyre több, gyorsan és kényelmesen elérhető desztináció kerül fel a nyarat kereső turisták képzeletbeli menüjére - mediterrán klímájú, egész évben tavaszias országok tengerpartjain május elejére már strandolásra is tökéletesen alkalmas a tenger. A főszezoni turistaáradat előtti idők a kirándulásokra is sokkal inkább megfelelnek, hiszen ilyenkor még nem kell durva hőségtől tartanunk, miközben a legnépszerűbb látnivalók környékén is visszafogottabb érdeklődő-számra és kisebb sorokra számíthatunk: a hőmérséklet és a tömeg is ideális ebben az időszakban a látnivalók felfedezéséhez.

Hogy az utasok döntését mennyiben befolyásolja az időjárás, az az utazásközvetítő foglalási adataiból világosan kiolvasható: az esős napokon érezhetően megnő a megkeresések száma. De mi tart számot az utasok érdeklődésére a nyár előtt?

Ezeket az üdülőhelyeket választják a legtöbben egy előnyaralásra

Májusban a munka ünnepe és a pünkösd is remek lehetőséget kínálnak úgy egy pihentető és napsütéssel teli utazásra, mint egy élménydús, tavaszi városlátogatásra; az utazásközvetítő utasainak választása alapján úgy tűnik, ezekben a hónapokban a kettő ötvözésére alkalmas úticélok lesznek a legnépszerűbbek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

2024-ben az április-június időszakra foglalt utazások alapján a TOP5 egyelőre a következőképpen alakul (zárójelben az adott desztináció összes foglalásból való részesedése):

  • 5. Egyesült Arab Emírségek (3%)
  • 4. Olaszország (4%)
  • 3. Kanári-szigetek (9%)
  • 2. Törökország (28%)
  • 1. Egyiptom (34%)

Az összes utazás maradék 22 százaléka nagyjából 50 ország között oszlik el, Máltától Marokkón keresztül Kínáig, és a legtöbbször (a megrendelések 60%-ban) 8 napig tart.

Címkék:
utazás, nyaralás, időjárás, nyaraló, törökország, nyár, egyiptom, olaszország, szállás, utasok, kanári-szigetek, egyesült arab emírségek,