Figyelmeztetést adott ki a kormány a magyar nyaralóknak: ha te is ide utazol, erről mindenképp tudj

Pénzcentrum2024. április 15. 15:40

Az Izrael és Irán közötti feszültségek növekedése jelentős hatást gyakorolhat a Közel-Kelet utazási és idegenforgalmi szektorára, több ország, köztük Kanada és az Egyesült Államok is utazási figyelmeztetéseket adott ki, ami turizmus visszaesést eredményezheti, de a magyar kormány is közzétette legfontosabb tanácsait ma.

Az Izrael és Irán közötti növekvő feszültségek jelentős befolyással bírnak a Közel-Kelet utazási és idegenforgalmi ágazatára. E válság hatására számos ország, többek között Kanada, Franciaország, India, az Egyesült Államok, Hollandia, Németország és Ausztria is utazási figyelmeztetést adott ki, melyek arra figyelmeztetik az embereket, hogy kerüljék el a régióba, különösen Izraelbe és Iránba történő utazást.

Az amerikai Külügyminisztérium tanácsa szerint az amerikai állampolgároknak Izrael nagyobb városaiban kell maradniuk az iráni támadások kockázata miatt. A helyzet fennakadásokat okozott a légi közlekedésben is, mivel több légitársaság átirányította járatait az iráni légteret elkerülendő.

A légi közlekedés területén jelentős változások történtek: az Air India módosította menetrendjét, egyes járatokat Tel-Avivba ideiglenesen fel is függesztettek. A nagy közel-keleti légitársaságok, mint az Emirates, a Qatar Airways és az Etihad kezdeti fennakadások után újraindították járataikat. Azonban továbbra is fontos az éberség és a friss információk nyomon követése - írja a travelandtourworld.com.

Tüntetések

"Az izraeli és a megszállt palesztin területeken zajló események fokozott feszültséghez vezettek a régióban, és Törökország-szerte tüntetések folynak" - figyelmeztet a brit külügyminisztérium. "Nagy tüntetésekről számoltak be a konfliktushoz kapcsolódó diplomáciai képviseleteken kívül a nagyvárosokban, különösen az ankarai és isztambuli izraeli diplomáciai képviseleteken."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A brit külügyminisztérium azt tanácsolja az embereknek, hogy kerüljék el a tüntetéseket, és hagyják el a területet, ha azok kialakulnak, mert egyesek erőszakossá válhatnak, hozzátéve, hogy a rendőrség könnygázt és vízágyút használt a tüntetések feloszlatására.

Általános irányelvei azt tanácsolják, hogy a szíriai határtól számított 10 kilométeres körzeten belül ne utazzanak, és Sirnak városába vagy Hakkari tartományba, kivéve ha nagyon fontos. Hozzáteszik, hogy a terroristák "nagy valószínűséggel megpróbálnak támadásokat végrehajtani Törökországban". A legtöbb támadás az ország délkeleti részén, Ankarában és Isztambulban történt.

Címkék:
turizmus, nemzetközi, ország, konfliktus, izrael, irán, beutazás, külgazdasági és külügyminisztérium,