8 alig ismert trópusi sziget, ami sokkal szebb és olcsóbb, mint Mauritius, Seychelle-vagy a Kanári-szigetek

Pénzcentrum2024. április 12. 13:15

Afrikai szigetek, mint Mauritius és a Seychelle-szigetek, a nászutasok kedvencei, míg a Kanári-szigetek és Djerba az egész kontinens legnépszerűbb nyaralóhelyei közé tartoznak. Azonban kevesen tudják, hogy Afrika számos kevésbé ismert gyöngyszemmel is büszkélkedhet, amelyek lenyűgöző strandokkal, egyedi vadvilággal és kalandos tevékenységekkel várják a felfedezőket - közölte a CNN.

Afrikai paradicsomi szigetek, mint Mauritius és a Seychelle-szigetek, valamint a Kanári-szigetek és Djerba szigete kiemelkedő nyaralóhelyekként ismertek. Azonban Afrika számos kevésbé ismert gyöngyszemet is kínál, amelyek fantasztikus strandokkal, egyedülálló vadvilággal és kalandos tevékenységekkel csábítanak.

Ezek a kevésbé ismert afrikai paradicsomi szigetek egyedi természeti adottságokkal, kulturális gazdagsággal és lenyűgöző vadvilággal várják az utazni vágyókat, akik szeretnének távol maradni a tömegektől és felfedezni valami újat:

  • Nosy Be Madagaszkár mellett helyezkedik el, és bár kisebb területű, természeti szépsége lenyűgöz. A Lokobe természeti rezervátum ősi esőerdője és Nosy Tanikely Tengeri Parkja a bálnacápák otthona. A sziget nyugati partján található Andilana Beach Resort és Le Grand Bleu kínál kellemes szálláslehetőségeket. Nosy Be-re az Ethiopian Airways négyórás járatával érkezhetünk Addisz-Abebából.
  • Az Ilha do Bazaruto Mozambik partjainál fekszik, híres homokdűnéiről és luxus üdülőhelyeiről. A Bazaruto Archipelago Nemzeti Park ritka tengeri fajokkal büszkélkedik. A Bazaruto Island Resort változatos programokat kínál. Johannesburgból Vilanculosba repülve majd hajóval közelíthető meg.
  • Lamu-sziget Kenyától északkeletre található, ahol a suahéli kultúra virágzik. Lamu városa hangulatos utcákkal és történelmi látnivalókkal várja a látogatókat. A Lamu House és Kizingo Eco Lodge ideális szálláslehetőségeket biztosítanak. Malindiból buszozva vagy Nairobiból repülve érhetjük el.
  • Fogo-sziget Cabo Verde része, vulkanikus tájaival és São Filipe gyarmati városával tűnik ki. A Hotel Savana és Casa Marisa kellemes pihenést ígérnek. Praiából rövid repülőúttal közelíthető meg.
  • Réunion Franciaországhoz tartozik, Madagaszkártól keletre helyezkedik el. Tengerparti városai francia hatást tükröznek. Párizsból közvetlen járatokkal érkezhetünk.
  • Elefánt-sziget Egyiptomban található, Asszuántól nem messze. Faraókori romokkal és modern vendéglátóhelyekkel várja a látogatókat. Asszuánból vízi úton közelíthető meg.
  • A Bissagos-szigetcsoport Bissau-Guinea partjainál fekszik, bioszféra-rezervátumként ismert vadregényes tájaival. Bubaque szigeten találhatunk egyszerűbb szálláslehetőségeket.
  • Pemba Tanzánia része, búvárparadicsomként ismert korallkertjeiről és gazdag tengeri élővilágáról. Zanzibárról vagy Dar es Salamból komppal vagy rövid repülőúttal érhetjük el.
Címkék:
utazás, nyaralás, házasság, sziget, afrika, kultúra, kikapcsolódás,