Ezek a legmenőbb fesztiválok most Európában: a legtöbb olcsóbb, mint a Sziget

Pénzcentrum2024. március 30. 16:04

Elutazni egy fesztiválra, felfedezni egy új várost, megnézni egy csomó nagyszerű művészt, és élvezni a helyi klímát, a tökéletes program késő őszre, kora nyárra. Összeszedtük Európa legmenőbb zenei fesztiváljait, és megnéztük, mennyi a belépő.

A zenei fesztiválok általában mindig rendkívül látványosak, függetlenül attól, hogy a világ mely pontján rendezik meg őket, így persze a helyieket is vonzzák, de rengetegen kelnek útra értük.

Elutazni egy fesztiválra, felfedezni egy új várost, megnézni egy csomó nagyszerű művészt, és élvezni a helyi klímát, egy teljesen másfajta izgalom. Európa jól tudja ezt: nagyszerű zenei fesztiválokat szerveznek, amelyek önmagukban is tökéletes célpontok. A Time Out összeszedte a legvonzóbb bulikat a kontinensen.

Primavera Sound Barcelona

Az elmúlt két évtizedben egyetlen fesztivál sem szilárdította meg annyira a helyét Európa legjobbjai között, mint a Primavera Sound barcelonai kiadása. Híres a sokszínű line-upjáról, amelyben éppúgy megtalálhatóak a nagymenő újoncok, mint a már befutott legendák. A rendezvény egy figyelemre méltó vízparti helyszínen, a Parc del Forumban zajlik, amely egyszerre van Barcelonán belül, de egy olyan helyen, amelyet mintha kifejezetten egy vezető zenei fesztiválra építettek volna.

  • Nagy nevek: Lana Del Rey, Troye Sivan, SZA, Peggy Gou.
  • Hol: Parc del Forum, Barcelona, Spanyolország
  • Mikor: május 29 - június 2, 2024
  • Jegyár: 295 euró, 116 ezer forint

Glastonbury

Európa (vagy a világ) legjobb zenei fesztiváljainak listája nem lehet teljes a Glastonbury nélkül. A novemberi nagy jegyeladási bukás után az idei felhozatal még mindig titok, de mikor nem volt a fellépők listája abszolút kincsesbánya? Aki már volt, azok szerint néhány óra Glasto, és már pontosan tudja a résztvevő, miért fogy el minden évben olyan nevetségesen gyorsan a jegy erre a gigantikus fesztiválra.

  • A pletykák szerint nagy nevek: Rihanna, Madonna, AC/DC, The Killers...
  • Hol: Glastonbury, Somerset, Egyesült Királyság
  • Mikor: június 26-30, 2024

Tremor Azori-szigetek

Mintha az Azori-szigeteken, São Miguel szigetén - azaz az Atlanti-óceán közepén, mintegy 1400 kilométerre a portugál szárazföld partjaitól - nem lenne elég kalandos, a Tremor az egész zenei fesztiválélményt egyfajta küldetéssé változtatja. A fellépések a szigeten szétszórt titkos helyszíneken zajlanak, néhányat tutajjal és/vagy dzsungelben tett túrával érhetünk csak el. A zene a kísérletezés felé hajlik, a folktól a punkon át az elektronikáig, a korlátozott számú jegyek pedig biztosítják, hogy az egészet kínzó titokzatosság övezze. Idén már lezajlott, de hamarosan lehet már jegyeket kapni a következő évire.

Love International

Horvátország (és általában az Adriai-tenger partvidékének nagy része) az utóbbi években a tánczene fellegvárává vált. A Dimensions-től a Defected-ig terjedő fesztiválok megmutatták, hogyan lehet a legtöbbet kihozni ebből a látványos környezetből, és ez éppúgy ideális a napfelkeltéig (és még jóval utána is) tartó boogiezáshoz és a nappali boldogsághoz, mint a titkos szigeti bulikhoz. A mi választásunk a Love International, amely következetesen a legjobb felállással büszkélkedhet közülük.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Nagy nevek: Moxie, Shanti Celeste, Craig Richards.
  • Hol: Ahol: The Garden Tisno, Horvátország
  • Mikor: július 10 - 16, 2024
  • Jegyár: 242 euró, 95 ezer forint

Open'er

A lengyel Open'er fesztivál évek óta zavarba ejtő zenei felhozatallal operál. A tavalyi Kendrick Lamar headlinertől kezdve az idei viharos Dua Lipa szettjén át az LCD Soundsystem 2016-os visszatéréséig úgy tűnik, minden évben elképesztően sok nagy nevet prezentálnak. És mindezt egy elhagyatott leszállópályán, a lengyelországi Gdynia üdülőváros közelében. Ami a fesztiválok felépítését illeti, az Open'er olyan drámai és nagyon-nagyon menő, amilyen csak lehet.

  • Nagy nevek: Dua Lipa, Doja Cat, 21 Savage, Foo Fighters...
  • Hol: Gdynia-Kosakowo repülőtér, Gdynia, Lengyelország.
  • Mikor: július 3. - 6., 2024
  • Jegyár: 95 ezer forint

Montreux-i Jazz Fesztivál

A Montreux-i Jazzfesztivál 1967 óta vonzza a jazz (és a jazz-közeli zene) legendáit a Genfi-tó partjára. Az elmúlt fél évszázadban Miles Davistől és Bill Evanstól kezdve Ella Fitzgeraldon és Nina Simone-on át Frank Zappáig mindenki megfordult a fesztiválon - és manapság a felhozatal még sztárszerűbb és változatosabb, mint valaha. A klasszikus rock, a modern soul és a tüzes hip-hop gyakran szerepel a programban - és természetesen a jazz is.

  • Nagy nevek: TBC
  • Hol: Ahol: A fesztiválon részt vesznek a következő fesztiválok: Genfi-tó, Svájc
  • Mikor: Genfi Genf: 2024. július 5-20.
  • Jegyár: napijegy 15 ezer forint

Rock en Seine

A Párizs melletti Domaine Nationale de Saint-Cloud kertjeivel, szökőkútjaival és szobraival észbontóan gyönyörű hely. De ha a Rock en Seine zenei fesztivállal kombináljuk, akkor valóban különleges helyszínné válik. A neve ellenére a Rock en Seine sokkal többet kínál, mint a tipikus gitár-basszusgitár-'n'-dobos fellépők. Az évek során a ReS a hip-hop, a metál, az elektronika és a teljes chart-pop területére is kiterjedt, és szilárdan megalapozta helyét Franciaország első számú zenei fesztiváljaként.

  • Nagy nevek: Fred Again .., Måneskin, Lana Del Rey
  • Hol: Domaine Nationale de Saint-Cloud, Párizs, Franciaország.
  • Mikor: augusztus 21-25, 2024
  • Jegyár: 87 ezer forint

Címkék:
utazás, fesztivál, forint, európa, instagram, szórakozás, sound, jegyár, fesztiválok,