Kiadták a riasztást, brutál hidegfront csap le az országra: ezek a megyék nem ússzák meg az esőt, kemény szelet

Pénzcentrum2024. március 23. 07:30

Szombaton hidegfront érkezik, többfelé számíthatunk csapadékra - eső, zápor, zivatar -, erős, a front mögött viharos széllökésekre is. A zivatarok és a széllökések miatt az ország nyugati felére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Szombaton hidegfront érkezik, késő délután, este ennek hatására többfelé számíthatunk csapadékra - eső, zápor, zivatar -, erős, a front mögött viharos széllökésekre is. Kelet, délkelet felé csökken a csapadék esélye, a Dél-Alföldön érdemi mennyiség már nem is valószínű – mondták a HungaroMet előrejelzésében.

Szombaton napközben a déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, megerősödik, majd délután az északnyugatira forduló szelet kísérhetik főként északnyugaton és a Balaton térségében viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 16 és 22 fok között alakul, északkeletről délnyugat felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

A zivatarok és a széllökések miatt az ország nyugati felére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki:

Vasárnap a hidegfront vastagabb felhőzónája kelet felé távozik. Mögötte több helyen erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Emellett általában többórás napsütés valószínű. Szórványosan előfordul eső, zápor. Néhol zivatar sem kizárt. A hidegebb levegő valamelyest nyugalomba jut majd a jövő hét elején, emiatt ismételten nő majd a fagyveszély.

Címkék:
riasztás, időjárás, eső, zivatar, hidegfront, zápor, figyelmeztetés, esőzés, viharos szél, esőzések, záporok, zivatarok, hungaromet,