Csúnya eső mossa el a gyönyörű hosszú hétvégét: ezeken a helyeken jön az égi áldás

Pénzcentrum2024. március 15. 13:33

Szombat hajnalra tovább olytatódik a felhőzet növekedése, vastagodása, erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délelőtt és délután is több helyen esőzések várhatók.

Szombat hajnalra tovább olytatódik a felhőzet növekedése, vastagodása, erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hazánk északnyugati, nyugati felében éjfél után egyre több helyen számíthatunk záporra, amelyek környezetében előfordulhat szélélénkülés. Hajnalra 4 és 9 fok közé hűl le a levegő, de a vékonyabb felhőzettel borított északkeleti, keleti tájakon helyenként fagypont közelébe is lecsökkenhet a hőmérséklet – írja a HungaroMet.

Szombat délelőttre ez odáig vezet majd, hogy erősen felhős vagy borult lesz az ég, és már keletebbre is előfordul eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. Estefelé nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, ezzel együtt a csapadékhajlam is. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad, majd késő este az Észak-Dunántúlon már többfelé kísérhetik élénk széllökések az északnyugati szelet. Délutánra 11 és 17 fok közé melegszik fel a levegő.

Forrás: met.hu

Címkék:
utazás, időjárás, időjárásjelentés, meteorológia, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés, időjárás-jelentés, hétvégi időjárás,