Itt a friss lista: számos BKK-járat útvonala módosul, erre nagyon kell figyelnie az utazóknak

MTI2024. március 13. 12:32

A március 15-i rendezvények miatt több budapesti villamos-, busz- és trolijárat is módosított útvonalon közlekedik pénteken - írta honlapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden.

A tájékoztatás szerint pénteken a 47-es és 49-es villamosok a pesti szakaszukon nem közlekednek, a járatokkal a dél-budai végállomásuk és a Batthyány tér között lehet utazni.

Közölték, hogy rövidített útvonalon közlekednek majd a 2B, 2-es és 23-as villamosok is, a járatokkal a külső végállomásuktól a Kossuth Lajos tér (Széchenyi tér) megállóig lehet utazni.

A 15-ös autóbuszok pénteken üzemkezdettől üzemzárásig rövidített útvonalon, a Gyöngyösi utca és a Kossuth Lajos tér között, a 9-es autóbusz és a 72-es trolibusz járatai pedig terelve, a Bajcsy-Zsilinszky út helyett az Andrássy úton és a Nagykörúton közlekednek - írták a honlapon.

Az 5-ös, a 7E, a 8E, a 110, a 112-es és a 133E jelzésű autóbuszok reggel 7.30 óra és este  23.30 óra között pesti végállomásuk felől csak a Blaha Lujza térig, a budai végállomásuk felől pedig csak a Szent Gellért tér - Műegyetem megállóig (5-ös, 8E busz), a Móricz Zsigmond körtérig (110-es, 112-es busz), illetve a Döbrentei térig (7-es, 133E busz) közlekednek. Ebben az időszakban az M4-es metró a szokásosnál sűrűbben közlekedik - tették hozzá.

Azt is közölték, hogy a 107-es autóbuszok reggeltől üzemzárásig csak Budán, a Szent Gellért tér és az Infopark-BudaPart között közlekednek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 83-as trolibuszok 10 és 13 óra között rövidített útvonalon, a Népliget és a Szabó Ervin tér között közlekednek, a 105 és 210B jelzésű autóbuszok reggel 8 és este 21 óra között az Andrássy út helyett a Bajcsy-Zsilinszky úton át közlekednek, nem érintik a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon közötti megállókat - olvasható a BKK tájékoztatójában.

A 100E járatok, azaz a Repülőtéri Expressz autóbuszok rövidített útvonalon, a Kálvin tér és a Liszt Ferenc Airport 2. között közlekednek, 10 és 13 óra között a Kálvin teret sem érintik, ebben az időszakban a Szabó Ervin térnél lehet felszállni rájuk - hívta fel a figyelmet a BKK.

Címkék:
közlekedés, bkk, busz, március 15, rendezvények,