Végre átadták: új híd készült el Magyarországon, sokak élete lesz lényegesen könnyebb

Pénzcentrum2024. március 11. 15:32

Az új híd 3 milliárd forintból épült, a fejlesztéshez kapcsolódóan hazánkban 1 kilométernyi, míg a szlovák oldalon 500 méternyi útépítés történt.

Újabb Ipoly-hidat adtak át Magyarország és Szlovákia között, az egyik oldalon Drégelypalánknál, a másikon Ipolyhídvégnél, ami nagyban meg fogja könnyíteni a határ menti közösségek életét - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárca közleménye szerint a híd 3 milliárd forintból épült, a fejlesztéshez kapcsolódóan hazánkban 1 kilométernyi, míg a szlovák oldalon 500 méternyi útépítés történt, és mindennek a nyomán pár percre rövidült az átkelés ideje az eddigi húsz kilométeres autózás helyett.

Szijjártó Péter a helyszínen tartott beszédében emlékeztetett, hogy a helyszínen a folyó két partja közötti összeköttetés létrehozását már Hunyadi János elrendelte az 1400-as évek közepén, de a híd a második világháborúban megsemmisült.

Itt tehát olyan munkát végeztünk el, amellyel már régóta adósak voltunk az itt élő emberek számára

- fogalmazott. Rámutatott továbbá, hogy a kormány a nemzeti érdekek érvényesítését tartja szem előtt, márpedig ezt a célt jól szolgálja a kapcsolatok folyamatos javítása a szomszédos országokkal a kölcsönös tisztelet és a kölcsönös előnyök mentén.

Címkék:
utazás, közlekedés, fejlesztés, magyarország, szlovákia, híd, szijjártó,