Tömegközlekedők figyelem: ezeken a pesti járatokon változik az utazás rendje hétfőtől

Pénzcentrum2024. február 9. 15:33

A biztonságosabb utazás érdekében több járatra is kiterjeszti a hétköznap estékre vonatkozó első ajtós felszállási rendet a BKK, melyről a közlekedési vállalat közlemény útján tájékoztatott.

Újabb járatokra terjeszti ki a hétköznap esti időszakra érvényes első ajtós felszállási rendet a BKK február 12-től, hétfőtől - tudatta a közlekedési vállalat közleményében. Hozzátették, az intézkedésnek köszönhetően jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete, hiszen a járművezetők már az utazás elkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket. 

Az új szabályok értelmében hétfőtől 

  • az Örs vezér tere és Árpádföld között közlekedő 31-es;
  • az Örs vezér tere és a Göncz Árpád városközpont között közlekedő 32-es;
  • a Határ út és a Soroksár, Központi Raktárak, illetve a BILK elérését biztosító 66-os és 66B;
  • az Örs vezér teréről a XVII. kerület központját és az ott található lakótelepeket érintő, Rákoskertig közlekedő 97E, valamint a Pécelig közlekedő 169E;
  • a Határ út és Szentlőrinci lakótelep, illetve a soroksári áruházak elérését biztosító 123-as és 123A;
  • valamint az Örs vezér tere és a XVI. kerületi Centenáriumi lakótelep között közlekedő 244-es vonalakon közlekedő, a végállomásokról 20:00 után induló buszokra hétköznaponként, illetve hétvégén és ünnepnapokon egész nap

csak az első ajtónál lehet felszállni. 

A BKK azt tanácsolja az utazóknak, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt vásárolják meg, mert a járművezetők csak korlátozott mennyiségű vonaljeggyel rendelkeznek, ráadásul a járműveken drágábban lehet megvásárolni, mintha elővételben vennék meg azokat. A különböző jegyeket és bérleteket a BudapestGO alkalmazásban, illetve a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnerektől lehet megvásárolni.

Címkék:
utazás, közlekedés, bkk, utazásszervezés, bérlet, jegyvásárlás, közlekedésbiztonság,