Volán sztrájk menetrend 2024. január 28. és január 29.: itt a kimaradó járatok listája, ezek a nem közlekedő járatok

Pénzcentrum2024. január 28. 06:00

Volán sztrájk menetrend 2024. január 28. és 2024. január 29. Itt a kimaradó járatok listája és a sztrájk miatt nem közlekedő járatok. Melyik Volánbusz nem jár vasárnap és hétfőn?

A decemberi sztrájk után 2024. január 28-ára és 29-ére ismét kétnapos munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet. A Volánbusz a sztrájk tervezett ideje alatt biztosítja az elégséges szolgáltatásokat. 

Az elégséges szolgáltatás keretében az első nap a helyi járatok 95 a helyközi áratok 79,6, a második nap pedig a helyi járatok 74 a helyközi járatok 54,5 százaléka biztosan közlekedni fog, ez azt jelenti, hogy a társaság a két nap során összesen mintegy 3 619 helyi és 22 995 helyközi kieső járattal tervez országszerte.

A Volánbusz honlapján tette közzé a listát arról, hogy az előzetes információk szerint mely járatok nem indulnak el vasárnap és hétfőn. Helyközi, helyi, és "kékbusz" kategóriákba sorolták a járatokat, a honlapon megyei bontásban is meg lehet nézni, melyik busz nem fog járni. Megjegyzik: ha az autóbuszvezető nem vesz részt a munkabeszüntetésben, és felveszi a munkát, akkor a járat menetrend szerint közlekedik majd. Az utas.hu oldal és applikáció a sztrájkban érintett helyközi járatokat figyelemfelhívó szöveggel jelzi - közölte honlapján a Volánbusz.

A KIMARADÓ JÁRATOK TELJES LISTÁJA ITT ÉRHETŐ EL!

A Budapesti Közlekedési Központ figyelmeztette utasait, hogy a budapesti agglomerációban közlekedő "kék" autóbuszokat is érinti a vasárnap és hétfőn meghirdetett sztrájk. Ezek is benne vannak a listában. Bár a Volánbusz a sztrájk idején a jogszabályban foglaltaknak megfelelően biztosítja az elégséges szolgáltatást, egyes Budapest környéki járatok kimaradhatnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép: Krizsán Csaba, MTI/MTVA

Címkék:
utazás, sztrájk, menetrend, tömegközlekedés, volán, vasárnap, január, járatritkítás, járat, járatcsökkentés, hétfő, volánbusz, járattörlés,