A fél országra érvényben a riasztás, lecsap az ítéletidő: ezek a megyék biztosan nem ússzák meg

Pénzcentrum2024. január 27. 08:19

Napközben északkelet felől ismét felhősödés várható. Kisebb csapadék legfeljebb néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik. A fél országra figyelmeztetést adtak ki.

Szombaton a legtöbb helyen naposan indul a reggel, napközben azonban északkelet felől ismét felhősödés várható. Kisebb csapadék legfeljebb néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között várható. Késő estére 1 és 5 fok közé csökken a hőmérséklet - írja előrejelzésében a HungaroMet.

Este az északkeleti tájakon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt derült és közepesen felhős tájak és időszakok váltakoznak. Számottevő csapadék nem lesz, de keleten néhol gyenge eső, havas eső előfordulhat. A szél lassanként mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +2 fok között valószínű. Szombatra a fél országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt:

Vasárnap keleten is csökken a vastagabb felhőzet. Általában gyengén felhős, napos idő valószínű, délután sodródhat fátyolfelhőzet fölénk. Csapadék napközben már nem lesz. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, majd estére mérséklődik a légmozgás. Hajnalban döntően -3, +2 fokot mérhetünk, a nyugati és északkeleti szélvédett tájakon több fokkal hidegebb is lehet. Kora délután 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Címkék:
utazás, szél, szélvihar, időjárás, hőmérséklet, csapadék, időjárás előrejelzés, széllökés, széllökések, hungaromet,