Megbénulhat a fél ország a hétvégén: fővárosi járatok sem közlekednek majd

Pénzcentrum2024. január 26. 18:16

A Budapesti Közlekedési Központ figyelmeztette utasait, hogy a budapesti agglomerációban közlekedő autóbuszokat is érinti a vasárnap és hétfőn a Volánbusznál meghirdetett munkabeszüntetés.

Ahogyan arról korábban a Pénzcentrum beszámolt, az adventi sztrájk után 2024. január 28-ára és 29-ére ismét kétnapos munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet. A közlekedési vállalat indokolatlannak tartja az akciót, hiszen a MÁV-VOLÁN-csoport továbbra is a bérmegállapodás mielőbbi megkötésére törekszik, a tárgyalások folyamatosak, írja a Volán közleményében. A Volánbusz a sztrájk tervezett ideje alatt biztosítja az elégséges szolgáltatásokat. 

Ennek nyomán a Budapesti Közlekedési Központ figyelmeztette utasait, hogy a budapesti agglomerációban közlekedő autóbuszokat is érinti a vasárnap és hétfőn a Volánbusznál meghirdetett munkabeszüntetés. S bár a Volánbusz a sztrájk idején a jogszabályban foglaltaknak megfelelően biztosítja az elégséges szolgáltatást, ám egyes Budapest környéki "kék" járatok kimaradhatnak.

Az érintett járatok felsorolása egyébként a volanbusz.hu oldalon található, ahol megjegyzik: ha az autóbuszvezető nem vesz részt a munkabeszüntetésben, és felveszi a munkát, akkor a járat menetrend szerint közlekedik majd.

Címkék:
karrier, utazás, közlekedés, Budapest, sztrájk, bérfeszültség, munkabeszüntetés, volánbusz,