Kiadták a riasztást, tejfehér fátyol ereszkedik a tájra: ezekben a megyékben az orrunkig se látunk majd

Pénzcentrum2023. december 26. 07:35

Ma változóan felhős idő várható általában többórás napsütéssel. A ködfoltok és rétegfelhőzet napközben megszűnnek. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél élénk, kisebb körzetekben erős lesz, majd délutántól az északi megyékben nyugatira, északnyugatira fordul a szél, és akár egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között valószínű. Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A szerdára virradó éjszaka folyamán a délnyugati országrészben és az Alpokalján tartós, sűrű köd képződik. Szerdán a reggeli óráktól javulnak a látási viszonyok. Tartós (> 6 óra) sűrű köd várható Baranya, Somogy, Vas és Zala megyékben, a látástávolság pár száz méter lesz. A ködfoltok és rétegfelhőzet feloszlását követően változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül a nyugati, majd déli szél. Kora délutánra 6 és 12 fok közé emelkedik a hőmérséklet. 

Csütörtökön éjjel sokfelé lehet pára, köd, rétegfelhőzet, amely főleg hazánk északkeleti harmadán tartósabban megmaradhat. Másutt változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A borult, ködös tájakon előfordulhat szitálás. 10 megyében - Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok területén - tartós, 6 óra hosszánál tovább tartó sűrű köd várható, a meteorológiai szolgálat veszélyjlzése szerint a látástávolság pár száz méter lesz.

Főleg a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul, a szélvédett körzetekben fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13 fok között valószínű, de a tartósabban borult, ködös részeken csupán 3, 6 fokot mérhetnek. 

Címlapkép: Czeglédi Zsolt, MTI/MTVA

Címkék:
utazás, időjárás, hőmérséklet, köd, meteorológia, éjszaka, országos meteorológiai szolgálat, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés,