Kiadták a figyelmeztetést: tomboló szélvihar csap le ezekre a megyékre, durva széllökések lesznek

Pénzcentrum2023. december 22. 08:44

Csapadékosra és szelesre fordul időjárásunk. Megerősödik, sőt majd viharossá is fokozódik több helyen a nyugatias szél. Az ünnepekre viszont szárazabb és enyhébb léghullámok érkezhetnek – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Péntek éjfélig elvékonyodik, szakadozik a felhőzet, és napközben hazánk nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt – kezdi előrejelzésében az OMSZ. Elszórtan valószínű lesz viszont záporos csapadék. Halmazállapot-váltás elsősorban a magasabban fekvő északkeleti részeken fordulhat elő. Estétől, késő estétől nyugat felől beborul az ég, és kiterjedt csapadékzóna érkezik, amelyből eső, havas eső, havazás egyaránt valószínű.

A nyugatira, északnyugatira forduló szelet egyre nagyobb területen erős lökések kísérik, sőt napközben már több helyen viharossá fokozódik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 6 és 11 fok között várható, de az északkeleti határszélen pár fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet. A heves szél miatt szinte az egész országra sárga figyelmeztetést adtak ki, ami néhány megye esetében szombaton is érvényben lesz.

Címkék:
utazás, szél, szélvihar, időjárás, omsz, időjárásjelentés, országos meteorológiai szolgálat, időjárás előrejelzés, széllökés, széllökések, időjárás jelentés, időjárás-jelentés,