Komoly változás élesedik a pesti tömegközlekedésben: ne rutinból utazz, sok BKK-járat érintett

MTI2023. december 19. 20:03

Az év végi ünnepekhez igazodik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járműveinek közlekedési rendje, és a korábbi évekhez képest több járatot indítanak.

A BKK kedden azt közölte, hogy december 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap a hétvégi menetrend szerint közlekednek a BKK járatai. December 24-én, szenteste 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok, ezt követően az éjszakai járatokkal lehet közlekedni.

A tájékoztatás szerint idén az éjszakai, belvárosi buszokból több járat közlekedik 18 óráig. December 25-én és 26-án, hétfőn és kedden ünnepnapi, 27-től 29-ig, szerdától péntekig év végi, illetve iskolaszüneti menetrend lesz érvényben. Szilveszter éjszaka számos nagy kapacitású járat egész éjjel közlekedik, az összes fővárosi metró, a villamosok közül a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 17-es (a Bécsi út és a budafoki Városház tér között), a 47-es, az 50-es, az 56A, a 80-as trolibusz (az Örs vezér tere és a Blaha Lujza tér között), valamint a 7-es autóbusz (Újpalota és a Döbrentei tér között) és a 8E autóbusz.

A MÁV-HÉV tájékoztatása szerint minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a vonatok. Január 1-jén a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési renddel közlekednek. A Budavári Sikló 15 órától lesz nyitva. December 24-én a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV 15:00 és 18:00 között a hétvégi gyakoriság fokozatos csökkentésével közlekedik.

A BKK kitért arra is, hogy január 2-ától 7-éig az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA

Címkék:
utazás, közlekedés, hév, bkk, karacsony, menetrend, tömegközlekedés, december, járat, bkkinfo,