Még durvább eső zúdul az országra, mint hittük: ez a 4 vármegye ússza csak meg az égszakadást

Pénzcentrum2023. december 13. 08:01

Kiterjedt csapadékzóna képződött az ország felett, melyből szerdán országszerte jelentős mennyiségű eső várható. Az északi, északnyugati országrész kivételével a napi csapadék mennyisége területi átlagban várhatóan meghaladja a 20 mm-t, míg az ország déli felén a 30 mm-t is - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. A tegnapi veszélyjelzés szerint narancssárga, azaz másodfokú riasztást adtak ki Zala, Somogy és Baranya megyékre. Most úgy tűnik, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés területén is kiadós esőre kell számítani.

Kiemelten a Dunántúl délnyugati részein lokálisan 40-50 mm csapadékösszeg sem kizárt. Csütörtökre csökken a csapadékhajlam.

Egyedül Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben nincs érvényben figyelmeztetés eső miatt.

Borult marad az ég, és több helyen párássá válik a levegő. Országszerte, több hullámban várható kiadós mennyiségű eső. Estétől fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Döntően mérsékelt marad a légmozgás, a Tiszántúlon eleinte megélénkülhet a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10 fok között várható, de az északi, északkeleti harmadban ennél hidegebb is lehet. Késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint kettős fronthatás terheli szervezetünket. Sokaknál fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás várható.

Címkék:
riasztás, időjárás, eső, levegő, meteorológia, orvosmeteorológia, csapadék, esőzés, országos meteorológiai szolgálat, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés, veszélyjelzés, vármegye,