Kiadták a narancs-riasztást: óriási havazás, ónos eső tarolja le az országot

Pénzcentrum2023. december 6. 09:19

Egyre nagyobb területen esik a hó a Dunántúlón és a Duna vonalában. A nap folyamán az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint folytatódik a havazás, azonban átmenetileg előfordulhat vegyes vagy folyékony halmazállapotú csapadék is, azaz havas eső és ónos eső.

Ma éjfélig a Dunántúlon és a Duna vonalán nagy területen alakulhat ki 5-15 centiméteres vizes, tapadó hóréteg. A legfrissebb hírek szerint akár 20 centiméter körüli, illetve azt meghaladó hótakaró is beboríthatja a Bakony, Vértes és a Gerecse 200-300 méter feletti részeit.

Csütörtökre pedig a havazás várhatóan az ország keleti tájaira is kiterjed, miközben főként az északi országrészben folytatódik, tovább gyarapítva a hótakarót – írta meg az MTI.

A fentieknek megfelelően az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is figyelmeztetést adott ki, köztük háromra, Komárom-Esztergomra, Veszprémre és Somogyra kettesszintű riasztást adtak ki havazás miatt. Ezen kívül citromsárga riasztást adtak ki Nógrád, Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Heves megyékre, ahol az utóbbi kivételével havazás miatt is figyelmeztetés van érvényben az ónos eső mellett.

 

Címkék:
riasztás, havazás, eső, ónos eső, szórakozás, ország, narancs, forrás, országos meteorológiai szolgálat, szolgálat,