Brutál havazás érte el az országot: van, ahol már 20-25 centi hullott, ekkor érhet Budapestre + térkép

Pénzcentrum2023. december 6. 14:23

A Mecseket és a délnyugati magasabb pontokat mostanra már teljesen elöntötte a hó. A Kaposvár közeli Simonfa környékén már a jelzőtáblák sem látszódtak, beszámolók szerint már 20-25 cm-es a hólepel.

A Dunántúlon szépen vastagszik a hóréteg, lassan a középső és északi tájakon kezd rá a havazás az Időkép szerint. A Dunántúl legnagyobb részén éjjel óta szüntelen szakad a hó, néhol már kora reggel tíz centis hóvastagságot mértek az észlelők. Az előrejelzés szerint azonban ennek akár a duplájára nőhet a friss hóréteg, sőt, a Bakonyban és a Vértesben ennél még több hullhat.

A beszámolók szerint a Mecseket és a délnyugati magasabb pontokat mostanra már teljesen elöntötte a hó. A Kaposvár közeli Simonfa környékén már a jelzőtáblák sem látszódtak, beszámolók szerint már 20-25 cm-es a hólepel.

Az előrejelzés szerint ugyan a dunántúlinál kevesebb mennyiség valószínű, de a középső, északi tájakon is várható havazás, ami holnap folytatódik. Csütörtök reggelig a Bakony, Vértes, Pilis, Börzsöny csúcsai kaphatják a legtöbb havat Keletre, délkeletre már havas eső, eső formájában érkezik a csapadék, néhol a halmazállapot-váltás határán ónos eső eshet.

Címlapkép: Katona Tibor, MTI/MTVA

Címkék:
utazás, havazás, időjárás, eső, tél, , hideg, esőzés, kaposvár,