Rengeteg magyar hagyja el az országot: mégis hova indultak meg ennyien?

Pénzcentrum2023. november 9. 21:01

Majdnem minden 5. magyar Spanyolországba vesz repülőjegyet, ez lehet a legnépszerűbb repülős célpont a Kiwi.com foglalási adatai szerint. Európán kívül Egyiptomba utazhatnak a legtöbben, és a foglalási adatok alapján a skandináv országok is népszerűek. Az őszi-téli hónapokban az eddigi adatok alapján nagyjából 5 napot töltenek el az utazók a választott desztinációjukon és 140 euró lehet a repülőjegyek átlagára.

Spanyolországba, Olaszországba és az Egyesült Királyságba repülhet a legtöbb magyar Budapestről és Bécsből november eleje és jövő február vége között a Kiwi.com-on keresztül leadott foglalások alapján – áll a cég közleményében. Eszerint Spanyolország népszerűsége vitathatatlan, közel minden 5. foglalás ide szól ebben az időszakban. Olaszországba és az Egyesült-Királyságba pedig a foglalásoknak a mintegy 13,5, illetve 10,3 százaléka. A rövid, 1500 km-nél rövidebb utak átlagára kevesebb, mint 85 euró ebben az időszakban, a közepeseké (1500-3999 km) átlagosan 134 euró, míg a tengerentúliakért (4000 km-nél messzebbi célpont) átlagosan 622 eurót kell fizetnünk az utazóknak.

A Kiwi.com-on keresztül repülőjegyet foglaló honfitársaink közül minden negyedik 4-6 napot tölt választott desztinációján; az átlag pedig 5 nap.

Dánia a top10-ben, de Svédország sem panaszkodhat

Ugyan az év minden szakában, így ősszel és télen is legszívesebben a mediterrán országokba utazunk, ilyenkor a skandináv országokat is jobban kedveljük. Ezek közül a legkisebb, azaz Dánia az első a magyarok listáján a vizsgált időszakban, ami egyébként az összesített lista 10. fokán szerepel. Dánia után Svédországba, majd Norvégiába repülnek leginkább honfitársaink, Finnország pedig a Kiwi.com foglalási adatai alapján a legkevésbé vonzó skandináv desztináció.

Európán kívül Egyiptom a legnépszerűbb

A top10-es listán csak európai országok szerepelnek, de az őszi-téli hónapokban ugyanúgy utazunk akár a tengerentúlra is. Azért a legnépszerűbb Európán kívüli desztinációért nem kell annyira messzire menni. Egyiptom szerepel az élen, amit Thaiföld, az Egyesült Arab Emírségek, az Amerikai Egyesült Államok, majd Marokkó követnek.

Címkék:
utazás, statisztika, repülőjegy, spanyolország, foglalás, svédország, egyesült királyság, előfoglalás, dánia,