Forgalomkorlátozás lesz vasárnap ebben a fővárosi csomópontban: óriási dugóra számíts!

Pénzcentrum2023. november 4. 21:33

A Kacsóh Pongrác úti felüljárón zajló dilatációjavítás miatt november 5-én vasárnap 8 és 18 óra között le lesz zárva a Hungária körút - M3-as bevezető csomópontban a Hungária körútról (Zugló felől) az M3-as bevezetőre jobbra felvezető felüljáróág.

A Hungária körút felől az M3-as utópálya bevezetőjére a Hungária körút – Thököly út – Mexikói út – Horváth Boldizsár utca útvonalon, vagy a Hungária körútról a Mogyoródi útra, vagy Egressy útra jobbra kanyarodva, majd a Nagy Lajos király útján át lehet eljutni. Az Ajtósi Dürer sor felől a Hermina úton át lehet felhajtani az M3 bevezetőre.

A lezárás miatt a Volánbusz Stadion autóbuszállomásról az M3-as autópálya felé induló járatai is terelve közlekednek. A Hungária körúton lévő, „Budapest, Kacsóh Pongrác út” megállóhely helyett az M1-es metró Mexikói úti végállomásánál a Mexikói úton a villamos-végállomás mellett kijelölt ideiglenes megállóhelyen állnak meg. 

A Budapest Közút megbízásából több helyszínen zajlottak és zajlanak hídszigetelési munkálatok a fővárosban. Szeptember-október folyamán a Kacsóh Pongrác úti felüljáró mellett az Erzsébet híd pesti és budai hídfőjénél végeztek javítást, és a Hungária körúti felüljárón is folyamatban van a hídszigetelés javítás. A híd és a felüljárók burkolata a szigeteléssel együtt több helyen nagymértékben elhasználódott, az aszfaltburkolat javítása önmagában már nem elegendő, ezért szükségessé vált a szigetelés lokális javítása. A kivitelezések időtartama az időjárás függvényében módosulhat.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Címkék:
forgalomkorlátozás, hungária, híd, körút,