Egyre több budapesti ússza meg így a kőkemény BKK-bírságot: bárki élhet a lehetőséggel

Pénzcentrum2023. október 31. 09:05

Az év első 9 hónapjában 27,4 százalékkal ugrottak meg a BKK jegy- és bérletértékesítési bevételei. Ez a cég szerint magasabb is, mint amit az áremelések indokoltak volna.

Az idei év első kilenc hónapjában 51,1 milliárd forint volt a Budapesti Közlekedési Központ bevétele a jegy- és bérleteladásokból, míg 2022-ben, szintén az első kilenc hónapban 40,1 milliárd forint - közölte a vállalat a Telex kérdésére. Ez 27,4 százalékos bevétel-emelkedést jelent, azaz még az áremelések miatt indokoltnál is nagyobbat.

A BKK szerint az értékesítések növekedése mögött olyan tényezők is állnak az áremelés mellett, mint a koronavírus-járvány miatti korlátozások teljes feloldása, a digitális fejlesztések, az elsőajtós felszállás kiterjesztése, illetve a fokozott ellenőri jelenlét.

Korábban a Pénzcentrum a társaságtól megtudta, hogy idén augusztus végére a bevételek mindössze 52 százaléka származott jegyautomatákból, korábban ez a 60 százalékot is elérte. Az online értékesítés 2020-ban az összértékesítéseknek csupán az 5 százalékát tette ki, a BudapestGO alkalmazás bevezetése óta viszont ez 24 százalékra nőtt.

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA

Címkék:
utazás, bkk, Budapest, jegy, tömegközlekedés, bevétel, jegyek, jegyvásárlás, budapesti tömegközlekedés, bkk mobiljegy,