Kiadták a riasztást, brutál esőzések csapnak le Magyarországra: több hullámban érkezik az ítéletidő a héten

Pénzcentrum2023. október 24. 18:51

Több hullámban jelentős mennyiségű eső érkezik a hét végéig, két hidegfront hozza a csapadékot.

Kitart az enyhe idő, de több hullámban jelentős mennyiségű eső érkezik a hét végéig – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az előrejelzés szerint két hidegfront hozza a csapadékot: az egyik éjszaka vonul át a Kárpát-medence felett, a másik pedig pénteken érkezik, ekkor az ország nagy részén hullhat bőséges eső. Éjszaka sokfelé várható eső, zápor, az ország déli részén zivatarok is kialakulhatnak, ezeket erős, viharos széllökések kísérhetik, de a zivataroktól függetlenül is nagyobb területen lehetnek erősebb széllökések. Hajnalban 11 és 16 Celsius-fok közötti hőmérséklet várható.

Hajnalban délnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet és a csapadék is megszűnik, a front felhőzete és az összefüggő csapadékzóna északkelet-kelet felé elhagyja az országot. Közepesen, időszakosan erősen felhős lesz az ég, és további záporok előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. Szerdán a fél országra kiadták az elsőfokú riasztást zivatarok miatt:

Csütörtökön és szombaton csak szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor, de pénteken kiadósabb, áztató esőre van esély, az ország nagyobb részén 10-20 mm-nél több csapadék is lehullhat. Utána pár napra csendesebbre fordul az időjárás, ezzel együtt nő a köd valószínűsége.

Címkék:
utazás, időjárás, eső, hidegfront, esőzés, országos meteorológiai szolgálat, időjárás előrejelzés, esőzések,