Több ezer autós foghatja a fejét: hetekre teljesen felborul a budapesti közlekedés

Pénzcentrum2023. szeptember 29. 15:02

Szinte lehetetlen lesz a Kacsóh Pongrác úti felüljárón közlekedni, ott ugyanis szeptember 30-i kezdéssel három egymást követő hétvégén is a felüljárórendszer több ágán szigetelés- és burkolatcserével járó beavatkozások zajlanak majd – tájékoztatott a Budapest Közút, hozzátéve: a szakemberek a teljes hétvégi időszakban éjjel is dolgoznak majd.

Az első hétvégén a hídon szeptember 29-én este 8 órától egészen október 2. reggel 6 óráig lesz érvényben forgalomkorlátozás. A Rákóczi híd irányából nem lehet az M3-as bevezetőre hajtani, míg a pálya a belváros irányából a Róbert Károly körút felől, a Kós Károly sétány felől, valamint a Nagy Lajos király útja és a Szerencs utca felől lesz elérhető. A Hungária körúton a Rákóczi híd felől érkezők a Kacsóh Pongrác úti felüljáró helyett a Kerepesi út – Nagy Lajos Király útja / Mogyoródi út – Nagy Lajos király útja / Egressy út – Nagy Lajos király útja vagy a Thököly út – Mexikói út – Horváth Boldizsár utca útvonalon keresztül közelíthetik meg a lezárás ideje alatt az M3-as bevezetőt. A tájékozódást útirányjelző táblák is segíteni fogják.

A Budapest Közút tájékoztatott arról is, hogy az M3-as bevezető felől a Rákóczi híd irányába egy sáv lesz használható a Kacsóh Pongrác úti felüljárón, a középső, kétirányú hídágon a Róbert Károly körút felé haladó irányba lehet közlekedni.

A Volánbusz járatai módosított útvonalon közlekednek

A felüljárót érintő BKK-járatok útvonala nem változik, de az utasoknak esetenként hosszabb menetidőre kell számítaniuk. A Volánbusz Zrt. Budapestről induló járatai nem érintik a Kacsóh Pongrác út megállóhelyet. Az autóbuszok a Hungária körút – Kacsóh Pongrác úti felüljáró – M3-as bevezető útvonal helyett a Hungária körút – Thököly út – Mexikói út – Horváth Boldizsár utca – M3-as bevezető útvonalon fognak közlekedni, és a Mexikói úti metró- és villamos végállomásnál lesz kijelölve számukra ideiglenes megállóhely a kimaradó Kacsóh Pongrác úti megállóhely helyett.

Hídszigetelési munkálatok az Erzsébet hídon is

Az Erzsébet híd pesti lehajtójának déli oldalán 2023. szeptember 19-én kezdődtek meg a hídszigetelési munkálatok forgalmi sáv zárása mellett. A javítások több ütemben valósulnak meg a következő hetekben, a Pest felé tartó irányba 3, a Buda felé tartó irányba 2 forgalmi sáv folyamatos biztosítása mellett. A korlátozások miatt megszűntek a buszsávok az érintett szakaszon, kérjük az autósokat, hogy segítsék a buszok áthaladását az útszűkületen.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A híd és a felüljárók burkolata a szigeteléssel együtt több helyen nagymértékben elhasználódott, az aszfaltburkolat javítása önmagában már nem elegendő, ezért szükségessé vált a szigetelés lokális javítása. A kivitelezések időtartama az időjárás függvényében módosulhat – zárul a közlemény.

Címkék:
utazás, közlekedés, szeptember, híd, munkálatok, hídlezárás,