Mit nekik az infláció: ennyi pénzt költenek szállásra az itthon nyaraló tehetős magyarok

HelloVidék2023. szeptember 20. 08:14

Idén júliusban a vendégek száma 4,3 százalékkal magasabb, míg a vendégéjszakáké 1 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál – írja a HelloVidék. A kérdéses hónapban 2,2 millió vendég töltött el 6,4 millió vendégéjszakát a turisztikai szálláshelyeken.  

A HelloVidéknek nyilatkozó szakemberek szerint 2023 nyár végére sikerült megközelíteni a 2019-es év eredményeit, a belföldi úti célú foglalások száma mindössze 3,7 százalékkal maradt el attól. A tavalyi évhez hasonlítva 15 százalékos elmaradás látszik a nyári foglalási számban, ugyanakkor az augusztus kimondottan erősre sikeredett, itt csak 7 százalékos volt a visszaesés 2022-höz viszonyítva.

A portál azt is megtudta, hogy a legalacsonyabb kategóriájú hotelekben 6 768 forinttól indul az átlagos forint/fő/éj érték, míg a legmagasabb, ötcsillagos hotelekben ez az átlagár már 37 481 forint/fő/éj. A hazai top települések közül Hévíz a legdrágább, ahol egy négyfős család 416 ezer forintért találhat magának szállást a legdrágább hotelben, félpanzióval.

Az egyéb részleteket megtalálod a HelloVidék honlapján.

Címkék:
árak, hotel, körkép, foglalás, vendégéjszakák, belföldi turizmus, szálláshelyek, hellovidék,