Ezzel a módszerrel felezheted le a repjegyed árát: a légitársaságok kivannak tőle

Pénzcentrum2023. augusztus 28. 15:04

Egy kis internetes böngészéssel sokat lehet spórolni – feltéve, ha az utas leleményes, merész, és nem ijed meg a légitársaságok esetleges fenyegetéseitől.

A durván emelkedő repülőjegyárak felpörgették az ún. skiplagging módszerét - számol be a turizmus.com. A skiplagging kifejezésnek egyelőre még nincs pontos magyar megfelelője. Eldobható jegynek éppúgy hívhatják, mint repülőjegy-optimalizálásnak, célja pedig a spórolás az utazási költségeken.A Covid-járványt követően hirtelen megélénkült utazási láz az egekbe lökte a jegyárakat, így teljesen érthető az utasok spórolásra irányuló igyekezete.

A speciális spórolásos technikát valójában a légitársaságok árképzési rendszere teszi lehetővé, lényege, hogy a hosszabb, többszöri átszállásos  repülőutak aránytalanul olcsóbbak lehetnek, mint a point-to-point jegyek. 

Már egy erre a módszerre épülő honlap is működik, a skiplagged.com, amelyet az elmúlt másfél évben több millióan kerestek fel a kiskapukat keresve.

Lényege roppant egyszerű: egy utas mondjuk New Yorkból Orlandóba akar repülni. A közvetlen járat turistaosztályon 250 dollárba kerül, de egy hasonló járat New Yorkból Dallasba, orlandói átszállással már csak 130 dollárt kóstál A skiplagging módszert alkalmazó utas – akinek úti célja persze Orlando – ezért megveszi  a 130 dolláros, átszállásos jegyet Dallasig, Orlandóban azonban leszáll a gépről, de már nem száll fel a dallasi járatra – így máris spórolt 120 dollárt.

Címkék:
utazás, spórolás, repülőjegy, utas, járat,