Kiadták a másodfokú riasztást: kegyetlen, ami az ország felé közelít, ezek a megyék nem ússzák meg

Pénzcentrum2023. augusztus 21. 07:15

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31 és 36 fok között valószínű hétfőn. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki az egész ország területére, 6 megyére másodfokút.

Hétfőn túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő képződhet. Csapadék nem lesz. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, csak a Tiszántúlon lehet időnként élénk széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31 és 36 fok között valószínű. Késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőre a hőség miatt hat megyére is másodfokú riasztást adtak ki, az ország nyugati és észak-keleti részére pedig elsőfokú figyelmeztetést.

Kedden sok napsütés várható a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Csapadék nem valószínű, de egy-egy futó zápor kialakulhat. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul. A holnapi napra is ugyanazekre a területekre adtak ki riasztást a hőség miatt, és egészen csütörtökig érvényben vannal a figyelmeztetések.

Címkék:
riasztás, időjárás, hőség, meleg, csapadék, hőségriasztás, országos meteorológiai szolgálat, időjárás előrejelzés,