Itt a bejelentés: lecsap a főváros ezekre az autósokra, retteghet mindenki, aki szabálytalankodik

Pénzcentrum2023. augusztus 18. 12:00

A nyári fesztiválszezonban és a budapesti atlétikai világbajnokság idején is átfogó hatósági ellenőrzésre számíthatnak a taxisok.  

A nyári fesztiválszezonban és a budapesti atlétikai világbajnokság idején is átfogó hatósági ellenőrzést végez a Fővárosi Kormányhivatal közlekedésfelügyeleti szakterülete a Budapest Közlekedési Központ, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaival - olvasható a kormányhivatal által kiadott közleményben. A taxisokat érintő ellenőrzések célja az utasbiztonság és a hazai személyfuvarozás magas színvonalának garantálása.

Az ellenőrzések során a hatóságok vizsgálják a taxi vállalkozások és a gépkocsivezetők engedélyeit, a járművek műszaki állapotát, továbbá a viteldíjak és a számlázás átláthatóságát az utasok biztonságának, elégedettségének és a jogkövető vállalkozások arányának növelése érdekében.

A Sziget Fesztivál ideje alatti hatósági ellenőrzések tapasztalata megerősítette azok szükségességét, ezért az ellenőrzések az atlétikai világbajnokság ideje alatt is folytatódnak. Egyúttal felhívjuk az utasok figyelmét, hogy legyenek körültekintőek a taxiszolgáltatók kiválasztása során.

Címkék:
közlekedés, Budapest, kormányhivatal, taxisok, fesztiválok, hatósági ellenőrzés,