Az egekbe szállhatnak a repjegy árak: azonnal lépnie kell annak, aki olcsón akar nyaralni

Pénzcentrum2023. augusztus 4. 09:49

A légitársaságok lassan visszatérnek a 2019-es forgalmukhoz, ami azt jelenti, hogy a pandémia előtti forgalom 75 százalékára küzdötték vissza magukat. Azonban az árak 40 százalékkal emelkedtek az elmúlt 4 évben.

Az elmúlt években 40 százalékkal emelkedtek meg a repülőjegyárak, ami leginkább a koronavírusnak tudható be, illetve az azzal járó leállással. A Népszavának ezzel kapcsolatban Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) szóvivője most arról beszélt, hogy a 2019-es kapacitásnak úgy a 75 százalékán teljesít a szektor.

Az áremelkedés hátterében a szakértő szerint a lezárások mellett ott vannak még a folyamatosan emelkedő üzemanyagárak, illetve az is árfelhajtó tényező, hogy még mindig sok munkavállaló hiányzik a repterekről. Itt pedig nemcsak budapesti földi kiszolgálásról van szó, ugyanis Európa összes nagy repülőterén probléma van. Amíg pedig nem tudják pótolni a személyzetet, addig nem tudnak több járatot indítani. A munkaerőhiány tehát komoly teljesítmény-visszafogóerőt jelent.

Címkék:
utazás, nyaralás, árak, légitársaság, nyaraló, forgalom, repjegy, pandémia,