Mégis, mi folyik ezen a megyeszékhelyen? Őrülten sok magyar jár ide üdülni

Pénzcentrum2023. augusztus 2. 08:14

2023-ban a turizmus apránként visszatért a megszokott kerékvágásba, derül ki a legfrissebb statisztikai adatokból, ami a vendégéjszakákra és a turisztikai attrakciók látogatottságára vonatkozik. Hajdú-Bihar megyében és székhelyén, a cívisek városában, Debrecenben sincs ez másként. De mi az oka annak, hogy évről évre egyre többen választják egész évben, idén nyáron pedig különösen sokan utazásuk, nyaralásuk helyszínéül Debrecent? A HelloVidék most ennek járt utána.

Hajdú-Bihar vármegyében a Covid19-járvány lecsengését követő időszakban fellendült a turizmus, de a világgazdasági helyzet ismét kedvezőtlenül hatott rá: 2023 I. negyedévében a turisztikai szálláshelyek vendégéjszakában mért forgalma a vármegyék többségéhez hasonlóan elmaradt az előző év azonos időszakitól, 4,3%-kal, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legújabb, 2023. I. negyedéves adataiból.

A vármegye turisztikai szálláshelyein eltöltött vendégéjszakák túlnyomó többségét (több mint kilenctizedét) a Hajdúszoboszlói és a Debreceni járásban regisztrálták. Előbbiben 7,3, utóbbiban 0,6%-kal csökkent a forgalom 2022 I. negyedévéhez képest.

És hogy mi adja Debrecen vonzerejét? Megtudhatod a HelloVidék cikkéből!

Címkék:
magyarország, debrecen, magyar, ország, turisztika, megyeszékhely, agrárminisztérium,