Kiadták a riasztást, előbb ideért a kánikula: ebben a megyében már vasárnap is borzasztó meleg lesz

Pénzcentrum2023. július 9. 10:25

Márt vasárnap is 25 fok felett lehet a napi középhőmérséklet az Alföldön, így az Országos Meteorológiai Szolgálat Bács-Kiskun megyére már vasárnapra kiadta az elsőfokú figyelmeztetést a hőség miatt. Hétfőtől országosan másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

Ma még az ország jelentős részén nem várható veszélyes időjárási jelenség, azonban az Alföldön néhol a napi középhőmérséklet elérheti a 25 fokot - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Éppen ezért Bács-Kiskun megyére már vasárnapra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést a hőség miatt. Hétfőtől országosan másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

Holnap a napi középhőmérséklet északkelet kivételével már mindenhol 25 fok felett várható, az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben, valamint a Dél-Alföldön pedig 27 fok felett alakulhat.

Holnap az esti órákban (nagy bizonytalanság mellett!) zivatarok érhetik el az északi megyéket. Az intenzívebb gócok környezetében főként viharos széllökésre (>60-80 km/h) lehet számítani, de emellett intenzív csapadék (>15-20 mm) és jégeső (~1-2 cm) is előfordulhat.

Címlapkép: Czeglédi Zsolt, MTI/MTVA

Címkék:
időjárás, kánikula, hőség, figyelmeztetés, meleg, hőségriasztás, országos meteorológiai szolgálat, hőségriadó, hőhullám,