Kiadták a riasztást, rákapcsol a kánikula: ennek a fele sem tréfa, elképesztő meleg érkezik

Pénzcentrum2023. június 19. 07:05

Hétfőn és kedden még annyira nem lesz kánikula, viszont szerdától már figyelmeztetést adott ki a magas hőmérséklet miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn a sok napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja, csapadék nem valószínű, esetleg északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű. Késő estére 18 és 28 fok közé hűl le a levegő - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Estére legfeljebb kevés fátyolfelhő sodródhat a Dunántúl fölé, máshol derült lesz az ég. Csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 22 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken pár fokkal hidegebb, míg a vízpartok közelében, belvárosi részeken enyhébb idő valószínű. 

Kedden sok napsütés valószínű, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, csupán zivatar térségében támad fel a szél. Délutánra 29 és 34 fok közé melegszik fel a levegő. 

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett napos időre van kilátás. Zápor, zivatar helyenként előfordulhat. A szél csak zivatar térségében erősödhet meg. A hajnali 14, 21 fokról délutánra 29 és 35 fok közé emelkedhet a hőmérséklet. Erre a napra már elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak a magas középhőmérséklet miatt:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Csütörtökön is sok napsütés várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Szórványosan kialakulhat zápor, zivatar, átmeneti szélerősödéssel. Hajnalban 15, 22, délután 28, 36 fok valószínű, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, nyugaton, délnyugaton a magasabb értékeket. Erre a napra is figyelmeztetés van érvényben:

Címkék:
utazás, kánikula, nyár, hőmérséklet, zivatar, zápor, figyelmeztetés, meleg, országos meteorológiai szolgálat, zivatarok,