Magyarok tömegeit szoríthatják ki erről a strandról: a kiváltságosok játszótere lehet az egyik legtisztább tó

Pénzcentrum2023. június 13. 09:22

A rendkívül népszerű Somogy vármegyei gyékényesi tavon a helyi horgászegyesület tilalmakat vezetne be a vízen szinte mindenre. Tilos lesz csónakázni, vitorlázni, strandolni, búvárkodni, de még a parton kutyát sétáltatni is, számolt be róla az ATV Híradója.

A gyékényesi horgászegyesület először akkor került szembe a tavon kikapcsolódni vágyókkal, mikor horribilis mértékűre emelték a tavon az engedélyek árát. Most újabb intézkedés miatt bosszankodhatnak azok, akik az ország egyik legmélyebb és legtisztább vizű tavánál szeretnének kikapcsolódni. Megtiltanák a tavon a vitorlázást, csónakázást, fürdőzést és a búvárkodást.

Az egyesület azzal indokolta a tiltást, hogy korábban az önkormányzati képviselők korlátozták őket abban, hogy a területeket bérbe adják a nekik fizető horgászoknak. Hogy milyen alapon korlátozhatnak bármit a horgászaton kívül az ország egyik legmélyebb és legtisztább vizű tavánál, egyelőre nem sikerült megtudni, mert a vezetőjük nem nyilatkozott.

Pedig a gyékényesi tó meglehetősen népszerű, egy-egy kánikulai napon akár több ezer ember is megfordul itt. Sokan attól tartanak, hogy a nyaralóik elértéktelenednek és a szobakiadással foglalkozók is lehúzhatják a rolót - derült ki a riportból.

Címkék:
utazás, nyár, horgászat, fürdőzés, ország, pihenés, népszerű, kikapcsolódás,