Csúnya felhőszakadás miatt adták ki a vészjelzést: egyetlen megye ússza meg az ítéletidőt

Pénzcentrum2023. május 30. 08:24

Elsőfokú riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron megye kivételével az ország egész területére a felhőszakadások miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden a napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és több helyen kialakulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel. Sokfelé élénk, nyugaton erős lesz az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Hajnalban 8 és 16, délután 24 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet. Az OMSZ elsőfokú riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron megye kivételével az ország egész területére a felhőszakadások miatt.

Szerdán sok napsütésre készülhetünk, már kicsi az esély csapadékra. Az ÉK-i szél élénk lesz. Reggel 10, délután 24 fok körüli értékeket mérhetünk. Csütörtökön és pénteken sok napsütésre, igazi nyári időre van kilátás. Elszórtan előfordulhat zápor, vagy zivatar. 24-30 fokos maximumok lesznek.

Van 5 perced?

Rendszeresen készítünk nagymintás felméréseket a Pénzcentrum oldalán, hogy valós képet kapjunk a magyar emberek mindennapjairól. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá.

Címkék:
riasztás, időjárás, felhőszakadás, zápor, ország, országos meteorológiai szolgálat, időjárás előrejelzés,