Kiadták a riasztást: csúnya felhőszakadás érkezik, ezek a megyék nem ússzák meg

Pénzcentrum2023. május 7. 08:53

Vasárnap félelőtt a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, amelyből elszórtan alakulhat ki zápor, zivata. Az ország keleti részére felhőszakadás miatt adtak ki riasztást, zivatarok miatt pedig szinte egész Magyarország területére.

Vasárnap félelőtt a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, amelyből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Többfelé megélénkül, az északkeleti tájakon néhol megerősödik az északi szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 21 és 26, késő este 10, 18 fok között alakul. 

Este észak felől csökken a felhőzet, de a déli, délnyugati tájakon reggelig erősen felhős marad az ég, ott továbbra is előfordulhat eső, zápor, zivatar. Másutt kisebb-nagyobb körzetekben alacsonyszintű felhőzet képződik. Az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, az Alföld északi részén erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. 

Zivatarok miatt szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki vasárnapra:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Felhőszakadásra pedig a keleti országrészben kell számítani:

Címkék:
riasztás, utazás, szél, hőmérséklet, zivatar, felhőszakadás, zápor, országos meteorológiai szolgálat, záporok, zivatarok,