Kiadták a riasztást az ítéletidő miatt: csúnya zivatar mossa el az országot, komoly széllökések jönnek

Pénzcentrum2023. április 24. 06:59

Több hullámban valószínű eső, zápor, zivatar kedden. A délies, majd az ország nyugati felén az északnyugatira forduló szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések.

Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett általában erősen felhős vagy borult idő valószínű, inkább csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint több hullámban valószínű eső, zápor, zivatar. A délies, majd az ország nyugati felén az északnyugatira forduló szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések.

A zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 14 és 22 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos északkeleti tájakon lehet a hűvösebb. Késő estére 8 és 12 fok közé hűl le a levegő. Este nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Hajnalra a Nyugat-Dunántúlon kiderülhet az ég, míg kelet felé haladva egyre több és vastagabb lesz a felhőzet. A csapadékzóna kelet felé vonul, az ország nyugati részén egyre csökken a csapadékhajlam, keleten többfelé várható eső, zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél a reggeli órákra egyre több helyen megélénkül. Hajnalra 5 és 12 fok közé hűl le a levegő, a kevésbé felhős dunántúli tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarveszély miatt.

Címkék:
riasztás, utazás, időjárás, eső, zivatar, zápor, esőzés, országos meteorológiai szolgálat, időjárás előrejelzés, záporok, zivatarok,