Döbbenetes: ennyiért mehet fel egy magyar család a MOL torony kilátóteraszára

MTI2023. április 23. 12:00

Megnyílt pénteken a nagyközönség előtt is a Mol-csoport új, budapesti székházának a látogatóközpontja, illetve az épület legfelső, 29-ik emeletén található panorámaterasz.

A társaság decemberben adta át a londoni Foster + Partners és a magyar Finta Stúdió által tervezett, 86 ezer négyzetméter nettó alapterületű új székházát a Kopaszi-gát mellett fekvő BudaPart városrészben, Budapest 11. kerületében. Az épületben a cég 2500 munkatársa dolgozik, akik eddig 9 különböző telephelyen végezték a munkát.

Az épületen 900 négyzetméternyi napelem található, a hűtési és fűtési rendszer geotermikus energiával üzemel, a szürkevíz is teljesen egészében újrahasznosításra kerül, a munkaállomások 85 százaléka természetes fényt kap.

A magasház 29-ik emeletén lévő panorámaterasz a földszinti interaktív látogatóközpontból egyedi üveglifttel érhető el. A Mol tájékoztatása szerint a látogatóközpont ingyen tekinthető meg, a kilátóteraszra online vásárolhatók jegyek.

  • Teljes árú jegy: 2900 forint
  • Tanuló (6-18 éves korig) diákigazolvány felmutatásával: 1900 forint
  • Gyermek (0-6 éves korig) személyi igazolvány felmutatásával: ingyenes
  • Korkedvezményes (60 éves kor felett) személyi igazolvány felmutatásával: 2000 forint
  • Családi (2 felnőtt + 2 gyerek): 7500 forint
  • Csoportos jegy 10 fő felett: 2500 forint/fő

Csütörtökön, a nulladik napon 100 Budapesten tanuló egyetemista elsőként látogatta meg az épületet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

fotó: MTI/Balogh Zoltán

Címkék:
család, forint, jegy, mol, tanuló, személyi, magyar, igazolvány,