Pokoli spirálba kerül az időjárás Magyarországon: ki látott már ilyet - ez nagyon kemény eső lesz

Pénzcentrum2023. március 6. 18:15

Hirtelen fordulat állhat be az időjárásba már a jövő héten. Durva felmelegedés jöhet, páros lábbal rúghatja be az ajtót a tavasz.

A jelenlegi télies fordulat nem tartós, a hét közepétől felmelegedés indul rengeteg esővel – mondta el a 24.hu-nak Molnár László meteorológus. A szakember szerint a hétfő és a kedd még „télben” telik erős kontraszttal az északi és déli országrész között. Hétfőn délen még sokáig kitart a csapadék, miközben a legmelegebb órákban 9-14 fokot mérhetünk, míg északon a nap második felében már csak gyenge havazásra, havas esőre van kilátás. A hőmérséklet maximuma itt 6-8 fok között alakul.

Molnár László kitért arra is, hogy a folyamatos esők mellett csütörtöktől országosan 10-15 fokos maximumokat mérhetünk, miközben sokszor megerősödik a szél, és szinte nem lesz olyan nap, amikor ne esne. Március 14-én viszont lehet egy csúcspont, az Afrikából feltörő meleghullám nyomán akár 20 fokot is mérhetünk. A rendkívül változékony idő oka egyébként egy hatalmas ciklonrendszer, amely egész Európa időjárását alakítja az előttünk álló napokban. A felmelegedésnek várhatóan március 15-én vet véget egy hidegfront.

Címkék:
vihar, időjárás, eső, időjárásjelentés, esőzés, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés, gigavihar, időjárás-jelentés, esőzések, szélsőséges időjárás,